Teamleider Foodproductie

Functieomschrijving

Ben jij een echte leider die thuis is in de foodsector en veel weet van productieprocessen? Zoek je een afwisselende baan met een grote verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief? Werk je graag binnen een hecht team dat onderdeel is van een echt familiebedrijf? Dan zijn wij bij Menken van den Assem in Den Haag op zoek naar jou!

WAT GA JE DOEN ALS ONZE TEAMLEIDER FOODPRODUCTIE?

Als onze Teamleider Foodproductie ben je verantwoordelijk voor het dagelijks aansturen en opleiden van operators en productiemedewerkers in een gekoelde omgeving. Bij afwezigheid van de productieleider zul jij hem vervangen. De werktijden (8 uur per dag) van je diensten vallen tussen 5.45 en 18.00 uur. In verband met de snelle groei van de onderneming zullen wij in de toekomst ook in meerdere ploegen gaan werken. Dit geldt dan ook voor onze teamleiders.

In de dagelijkse praktijk houd je je bezig met de productie, procedures, kwaliteit, veiligheid, personeel en administratie. Bij de productie ben je verantwoordelijk voor het afvulproces en het verpakken van producten op basis van vooraf geschatte optimale productieaantallen per uur en per lijn. Je print etiketten en labels en lost kleine storingen op. Per verpakkingslijn verbeter je procedures en werkinstructies rondom het registreren, meten en optimaliseren van lijnsnelheden, schoonmaakwerkzaamheden en omsteltijden. De opdracht is om de productieafdeling naar een hoger niveau te tillen, waarbij efficiency en kwaliteit de sleutelwoorden zijn.

Qua veiligheid zorg je dat de werkomgeving op orde is en let je op naleving van de regels voor veiligheid en hygiëne in de productieruimte. Je helpt met de personeelsbezetting op basis van de productieplanning, voert jaarlijks functioneringsgesprekken en ontvangt en begeleidt dagelijks de uitzendkrachten. Op administratief gebied boek en hou je de geproduceerde aantallen bij in ons ERP-systeem (Navision) en houd je de personeelsadministratie van het productiepersoneel bij, zoals de registratie van vakantiedagen en ziekmeldingen. Je zet tevens een nacalculatie systeem per artikel op die de verschillen duidelijk aangeeft met de vooraf ingeschatte aantallen en tijd.

WAT MAG JIJ VAN ONS VERWACHTEN?

 • Een veelzijdige baan bij een no-nonsense familiebedrijf waar je veel kunt leren.
 • Samenwerken met een topteam in een prettige en informele werksfeer.
 • Veel verantwoordelijkheid en volop ruimte voor eigen initiatief.
 • Bij wederzijdse tevredenheid: de mogelijkheid voor een vast dienstverband.
 • Een maandelijkse proeverij waar je je vingers bij mag aflikken!
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een passend salaris met een pensioenregeling.

OVER MENKEN VAN DEN ASSEM

Menken van den Assem is in de foodindustrie een gevestigde naam. We zijn een sterk groeiend familiebedrijf in Den Haag, in 1991 opgericht door twee zwagers en tegenwoordig zelfstandig onderdeel van Bieze Food Group. Onze kwaliteit is het bedenken, ontwikkelen, verpakken en leveren van verse foodconcepten voor supermarkten en hun toeleveranciers. We werken met zuivel-, vlees- en visdelicatessen, noten, zuidvruchten, sauzen en dressings. Onze bedrijfscultuur is informeel en open, en onze medewerkers delen een passie voor food, flexibiliteit en integriteit.

Functievereisten

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU ALS TEAMLEIDER FOODPRODUCTIE?

 • Je werkt en denkt minimaal op mbo-niveau.
 • Je hebt minstens vijf jaar werkervaring met productieprocessen in de foodsector.
 • Je beschikt over technisch inzicht en weet hoe je machines moet instellen en ombouwen.
 • Je weet veel van HACCP.
 • Je kunt goed omgaan met Microsoft Office-programma’s.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met leidinggeven.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands én je kunt je goed verstaanbaar maken in het Engels.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en bent ook sterk in teamverband, werkt gestructureerd en nauwkeurig, hebt snel overzicht en denkt resultaatgericht en probleemoplossend.
 • Mensen kennen jou als een verantwoordelijke collega met een praktische instelling die niet bang is om initiatieven en besluiten te nemen.

MEER INFORMATIE OF DIRECT SOLLICITEREN?

Neem voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden contact met ons op via +31 (0)70-301 27 50. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!