Productontwikkelaar Extract B.V. Wijchen/Nijkerk

Functieomschrijving


WAAR KOM JE WERKEN?

Ben jij een foodie en creatieve organisator, die klanten graag met passende innovaties verrast?

Houd je van stevig aanpakken, korte lijntjes en samenwerken op basis van vertrouwen? En zoek je een veelzijdige en afwisselende baan bij een bedrijf, waarbij jij de culinaire rol speelt binnen de organisatie? Dan zoeken we jou!


Extract werkt heel nauw samen met Epos kruiden en specerijen in Nijkerk en is een onderdeel van familiebedrijf Bieze Food Group. Extract ontwikkelt, produceert en verkoopt verse, eerlijke en hoogwaardige pesto’s, tapenades, sauzen en glacés onder de merknamen Lisimo, Leqrs, Maître Cuisine. Wij zijn een informele organisatie met korte lijnen en ongeveer dertig medewerkers die houden van flink doorwerken. We vinden het belangrijk om innovatief met onze klanten mee te denken, samen met hen bovenop de trends te zitten en ze oplossingen te bieden in de vorm van verse smaakmakers met pure natuurlijke ingrediënten.Functievereisten

WAT GA JE DOEN ALS PRODUCTONTWIKKELAAR BIJ EXTRACT?

Als onze Productontwikkelaar ben je samen met het innovatie-, sourcing- en marketingteam verantwoordelijk voor de invulling van de innovatiestrategie. Je werkt daarom nauw samen met collega’s van marketing en sales binnen de organisatie in Nijkerk. Je weet onze klanten en eigen accountmanagers te verrassen met voorstellen voor nieuwe producten. Je ziet je eigen innovaties terug bij onze klanten in voornamelijk in foodservice, daarnaast in industrie, retail en ambacht. Je werkt gestructureerd en projectmatig. Je schakelt gemakkelijk met collega ontwikkelaars, QA team, productie, planning, sales, marketing, financiën en leveranciers. Kortom, een veelzijdige, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen inbreng.


WAT NEEM JE MEE?

Als productontwikkelaar heb je een sterk gevoel voor smaak en ben je gastronomisch onderlegd. Je kent de eindgebruiker in foodservice. Je toont initiatief, neemt verantwoordelijkheid, inspireert en bent nieuwsgierig en creatief. Je functioneert goed onder druk en kan gestructureerd en planmatig werken. Je schakelt in je communicatie gemakkelijk met productiemedewerkers tot leveranciers en klanten met een professionele houding. Je staat voor kwaliteit in een product.

Verder voldoe je aan het volgende:

 • Passende HBO opleiding in Voedingsmiddelentechnologie of Food & Business;
 • Aanstekelijk enthousiasme waarmee je mensen in beweging krijgt;
 • Kennis van verse ingrediënten;
 • Kennis van kwaliteitssystemen, HACCP, GFSI;
 • Enkele jaren relevante werkervaring binnen productontwikkeling;
 • Kennis van marketing.


EXTRACT BIEDT!

Je werkt in een ontwikkelende organisatie binnen een grote speler in de internationale foodmarkt. Daarnaast biedt de vacature onder andere:

 • Een afwisselde baan bij een informeel bedrijf met korte organisatielijnen;
 • Samenwerken met een team van enthousiaste collega’s in een prettige en open werksfeer;
 • De mogelijkheid om altijd de lekkerste en meest verse pesto’s op je brood te eten;
 • Elke dag vers fruit;
 • Een marktconform salaris;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Werken in Wijchen maar ook regelmatig in Nijkerk.


MEER INFORMATIE OF DIRECT SOLLICITEREN?

Klik op de knop ‘Reageer op deze vacature’. Neem voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden contact op met Diederick Eikelboom op 024-641 72 92. Ben je zelf (nu) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!