Operator

Functieomschrijving

Heb je ervaring met productiewerkzaamheden in de voedingsbranche? Heb je oog voor planning, kwaliteit, hygiëne en veiligheid? Ben je bereid om samen met enthousiaste collega’s in 2-ploegendienst te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

WAT GA JE DOEN ALS OPERATOR?

Als Operator ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het volgens planning en volgens de geldende (kwaliteit)voorschriften begeleiden van het productieproces en het verrichten van productiewerkzaamheden. Hiervoor haal je afgeleverde grondstoffen binnen en bereid je de productie voor door de benodigde grondstoffen volgens recept in te voeren of klaar te zetten. Je stelt indien nodig de productieapparatuur om en start deze op. Je voert op verschillende plaatsen in het proces controles uit en neemt monsters af voor de kwaliteitscontrole. Ook controleer je het productieresultaat en meld je afwijkingen of onduidelijkheden bij de Voorman. Het gereed product stort je in bulkbakken, vul je af in de juiste verpakking die je voorziet van de juiste etiketten, stapel je op pallets en zet je klaar voor verwerking door het magazijn. 


Bij dit alles zorg je voor het naleven van de diverse voorschriften die bijdragen aan de kwaliteit en de veiligheid van de producten en de productie-omgeving. Zo werk je volgens de geldende voorschriften op het gebied van veiligheid en kwaliteit (HACCP, BRC en ARBO). Je analyseert verstoringen en werkt aan de hand hiervan verbetervoorstellen uit, pleegt eerstelijnsonderhoud, lost zelf kleine storingen op en reinigt lijnonderdelen. Storingen aan productieapparatuur die je niet zelf kunt oplossen, meld je aan de Voorman. Ook verricht je standaardkwaliteitscontroles en maak je bij afwijkingen of onduidelijkheden melding bij de Voorman. Je eigen werkplek en/of de productieomgeving houd je schoon en veilig op basis van werk- en veiligheidsvoorschriften.

Verder neem je actief deel aan het reguliere werkoverleg en denk je mee over hoe het productieproces nog beter kan. Dagelijks ben je aanwezig bij de ploegenoverdracht, waarbij jullie de Voorman/Productiemanager informeren over de status van de processen. 

WAT MAG JIJ VAN ONS VERWACHTEN?

 • Een afwisselende baan bij een stabiel bedrijf met prima ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Samenwerken met enthousiaste collega’s in een fijne, collegiale, open werksfeer.
 • Een interne opleiding en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een salaris dat past bij jouw werkervaring.
 • Uitzicht op een vast dienstverband.

OVER TWENTE FOODS

Twente Foods is een betrouwbaar producent en leverancier van hippe plantaardige zuivelproducten en een onderdeel van familiebedrijf Bieze Food Group. Wij leveren onze producten in consumentenverpakking aan de voedingsmiddelenindustrie in heel Europa. Met een creatief, toegewijd en flexibel team creëren wij zuivelproducten met een constante en hoge kwaliteit, waarbij we alleen samenwerken met gecertificeerde leveranciers die voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Samenwerking met en ondersteuning van onze klanten vinden wij belangrijk, net als uitstekende service en duurzame relaties.

Functievereisten

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU ALS OPERATOR?

 • Je werkt en denkt op mbo-niveau.
 • Relevante werkervaring in de voedings(proces)industrie is een pré, maar niet vereist
 • Het is een voordeel als je een geldig reachtruckcertificaat hebt.
 • De Nederlandse taal beheers je goed in woord en geschrift.
 • Zorgvuldige aandacht voor een hygiënisch productieproces en de werkzaamheden die daarbij horen vind je belangrijk. Ook heb je aandacht voor veiligheid op de werkvloer, zowel voor jezelf als voor je collega’s.
 • Je bent kwaliteitsbewust, kijkt continu naar verbetermogelijkheden en doet hiervoor voorstellen.
 • Mensen kennen jou als een zelfstandig werkende aanpakker met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een positieve, teamgerichte instelling.
 • Je bent bereid om in twee ploegendienst te werken.

MEER INFORMATIE OF DIRECT SOLLICITEREN?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact met Marga Benjamins via 0621394574. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!