Key Accountmanager Ahold

Functieomschrijving

Voel jij je thuis in een bedrijf met ambitieuze plannen en waar geen dag hetzelfde is? Dan wacht je een zeer afwisselende baan met gedreven collega’s in een organisatie met een platte structuur, dus korte lijnen en snel schakelen. We zijn naar elkaar toe informeel en open met een no-nonsense mentaliteit. Passie voor food, flexibiliteit en integriteit zijn voor ons vanzelfsprekend.

WAT GA JE DOEN ALS ONZE KEY ACCOUNT MANAGER?

Als onze Key accountmanager ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de omzet en verkoopmarge van de toegewezen key accounts door middel van het onderhouden van bestaande relaties en het uitbouwen van nieuwe relaties.

Je stelt (mede) accountplannen op, voert deze uit en evalueert ze. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van omzet en rendement. Je maakt (jaar)afspraken, stelt offertes op en monitort salesperformance. Je creëert meer omzet & marge bij bestaande klanten. Je onderhoudt relaties en acquireert nieuwe klanten. Je plant en evalueert acties en promoties in overleg met de Commercieel Manager. Je bevestigt afspraken en acties. Je volgt juist en snel vragen en klachten op. Maandelijks rapporteer je aan de Commercieel Manager over de voortgang van de toegewezen accounts (signaleren en onderbouwen van afwijkingen van het verkoopplan en budget). Je informeert de interne organisatie continue over markt- en account ontwikkelingen. Je herkent trends in de markt, pakt deze op en zet ze om in kansen. Je doet voorstellen aan Product-management voor wijziging/aanvulling van het assortiment. Je informeert accounts over prijzen, promoties, acties, nieuwe assortimenten e.d. Ook adviseer je accounts over de omloopsnelheid en opbrengst van artikelen en artikelgroepen. Je werkt mee aan beurzen en het opvolgen van leads.

Intern heb je contact met de commercieel manager, de kwaliteitsafdeling, het bedrijfsbureau, sales, Productmanagement en de operatie en de commercieel assistent. Extern heb je contact met klanten en leveranciers.

WAT MAG JIJ VAN ONS VERWACHTEN?

 • Een uitdagende baan bij een no-nonsense familiebedrijf dat houdt van aanpakken.
 • Samenwerken met een team van enthousiaste collega’s in een prettige en open werksfeer.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

OVER MENKEN VAN DEN ASSEM

Menken van den Assem is in de foodindustrie een gevestigde naam. We zijn een sterk groeiend familiebedrijf in Den Haag, in 1991 opgericht door twee zwagers en tegenwoordig zelfstandig onderdeel van Bieze Food Group. Onze kwaliteit is het bedenken, ontwikkelen, verpakken en leveren van verse foodconcepten voor supermarkten en hun toeleveranciers. We werken met zuivel-, vlees- en visdelicatessen, noten, zuidvruchten, sauzen en dressings. Onze bedrijfscultuur is informeel en open, en onze medewerkers delen een passie voor food, flexibiliteit en integriteit.

Functievereisten

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU ALS KEY ACCOUNT MANAGER 

Als Key Accountmanager ben je doelgericht, ambitieus, energiek en werk je op een gestructureerde en accurate manier. Je zet de klant centraal en gaat voor kwaliteit. Ook beschik je over verantwoordelijks gevoel en ben je een ster in plannen en organiseren. Verder voldoe je aan de volgende punten:

 • Je hebt een afgeronde commerciële opleiding op HBO niveau.
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie in het food segment.
 • Je hebt kennis van benodigde software (office, ERP)
 • Je beschikt over overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bent communicatief vaardig en legt makkelijk contact.
 • Je bent een initiatiefrijke, zelfstandige enthousiaste team-player.
 • Je bent resultaatgericht en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent flexibel, enthousiast, assertief en commercieel gedreven.

MEER INFORMATIE OF DIRECT SOLLICITEREN?

Neem voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden contact met ons op via +31 (0)70-301 27 50. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!