Datamanager in de levensmiddelenbranche

Functieomschrijving

Bezit jij sterke analytische kwaliteiten en werk je graag secuur? Zoek je een uitdagende baan bij een innovatief bedrijf in de levensmiddelenbranche? En maak je graag deel uit van een team, waarbij je volop de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen? Dan zijn wij bij Foodbyte in Nijkerk op zoek naar jou!

Wat ga je doen als onze Datamanager?

Als onze Datamanager ben je zeker van een afwisselende baan bij een groeiend internationaal bedrijf met een sterke marktpositie. Je wordt onderdeel van een start-up waarin je volop de ruimte krijgt om mee te denken, jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Interessant is dat je een rol speelt in het (inter)nationaal overbrengen van kennis en kunde rondom data in de levensmiddelenbranche.


Je komt te werken bij Foodbyte en voert sinds 2018 datakwaliteitscontroles uit voor diverse producenten uit de levensmiddelenbranche. Als Datamanager ben jij verantwoordelijk voor het stroomlijnen van zowel de productdata als de processen eromheen. Hiervoor werk je met ons ‘state of the art’ PIM-systeem (Product Information Management). Daarnaast is Foodbyte verantwoordelijk voor het publiceren van data aan verschillende datapools en webshops.

Als Datamanager zorg jij dat de masterdata(processen) altijd up-to-date zijn en voldoen aan de verwachtingen. Je voert controles uit en faciliteert het tijdig en correct vastleggen van data voor onze klanten. Daarbij werk je nauw samen met fabrikanten en leveranciers uit de levensmiddelenbranche. Je begeleidt ze bij het opzetten, inrichten en beheren van hun lokale processen en adviseert en ondersteunt ze op het gebied van dataprocessen. Verder houd je je bezig met het invoeren, onderhouden, controleren en synchroniseren van productdata. Je zorgt voor correcte brongegevens volgens de laatste actualiteit en neemt deel aan vernieuwende projecten rondom technische ontwikkelingen en productdata.

Functievereisten

Wat verwachten we van jou als onze Datamanager?

 • Je werkt en denkt op hbo-niveau.
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office en kunt goed uit de voeten met Excel.
 • Je voelt je comfortabel om in het Engels te spreken en te schrijven.
 • Je bent uitstekend in staat om data te lezen, te begrijpen en toe te passen.
 • Je beschikt over analytische kwaliteiten, hebt een sterk probleemoplossend vermogen en bent secuur.
 • Mensen kennen jou als een energiek persoon die graag initiatieven neemt.

Wat mag jij van ons verwachten?

 • Een uitdagende baan bij een innovatieve organisatie in een markt waar digitalisering steeds hoger op de agenda komt te staan.
 • Een veelzijdige functie met een goede mix tussen menselijk contact, data en ondernemerschap.
 • Samenwerken met een team van enthousiaste collega’s in een prettige en informele werksfeer.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie of direct solliciteren?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Edgar Koelewijn via +31 (0)6-1916 4498. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!

Over Foodbyte

Foodbyte is onderdeel van Bieze Food Group (BFG), een groep van samenwerkende bedrijven binnen de foodbranche met elk zijn eigen specialiteit en een gedeelde passie voor voeding. Onze organisatie staat bekend als een dynamisch, no-nonsense familiebedrijf met een platte structuur. We geven onze mensen veel vrijheid om te bewegen en zelf initiatieven te nemen. Ook oog voor kwaliteit, samenwerking en openstaan voor verandering en vernieuwing vinden wij belangrijk. Foodbyte ondersteunt als datamanagementservices leveranciers bij het vastleggen van levensmiddelen in GS1, de centrale bron voor artikelgegevens.