Category & Trade Marketeer

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Category & Trade Marketeer die met de juiste argumenten en activiteiten meebouwt aan het succes van onze focuscategorieën (merk en private label) van Bieze Food Solutions (BFS) in retail Nederland.

WAT GA JE DOEN ALS ONZE CATEGORY & TRADE MARKETEER?

Als Category & Trade Marketeer op de Marketing afdeling, ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van category insights, marktdata en shopper inzichten en vertaal je deze door naar de juiste handelsargumentatie richting retail. Dit om onze zichtbaarheid en doorstroming van de categorieën waarin we actief zijn te optimaliseren. Je werkt nauw samen met onze data analist, en marketing- en buying- en salescollega’s die je van veel informatie kunnen voorzien. Je bent daarbij verantwoordelijk voor shopper-, consumenten- en marktonderzoek, waarmee jij uiteindelijk het verhaal bouwt. Je gaat met nieuwe inzichten toegevoegde waarde creëren voor de categorie, wat leidt tot concrete oplossingen en resultaat voor BFS.


In deze positie werk je vanuit category teams zowel vanuit analytisch, strategisch en tactisch oogpunt aan het category plan en support je de Marketingmanager en Salesmanager in de jaarplannen, accountgesprekken en retail strategie. Je draagt hiermee direct bij aan ons doel om een relevante retail partner te zijn die met onze merken, producten en activaties actief bijdraagt aan categoriegroei bij onze klanten. Je werkt proactief aan een retail – en activatie strategie en vertaalt je product – en marketing ideeën door naar een aantrekkelijke en goed onderbouwde selling story. Een belangrijk onderdeel van je functie is het werken naar een optimale promotie en (instore) activatie van onze merken en producten in de verschillende categorieën waarin we actief zijn. Natuurlijk ben jij ook degene die samen met het commerciële team verantwoordelijk is voor de juiste uitrol van een promotie en activatie, succes op de winkelvloer en in de retail media.


Intern ben je verantwoordelijk voor het data dashboard, waarbij de organisatie blind vertrouwt op de resultaten en ontwikkelingen. Uiteraard voorzie je deze data van relevante conclusies en doe je aanbevelingen over hoe onze performance nog beter op de ontwikkelingen aan kan sluiten. Ook zie je het als een mooie uitdaging om interne vraagstukken en kansen vanuit onze groep en daarbuiten te analyseren op potentie, haalbaarheid, fit en relevantie en hierin actief te adviseren om de juiste keuzes te maken voor de organisatie. Zo ben jij uiteindelijk degene die alles verzamelt, behapbaar maakt en de organisatie helpt de juiste beslissingen te nemen en zo succesvol onze categoriepositie uit te breiden.

WAT MAG JIJ VAN ONS VERWACHTEN?

 • Een category & trade rol waar jij samen met het commerciële team het verschil maakt.
 • Werken met mooie merken en private labels in een ondernemende organisatie die snel schakelt.
 • Een mooie uitdagende rol waarin je werkt aan instore zichtbaarheid en doorstroming van de merken van BFS vanuit een shopper marketing aanpak.
 • Werken binnen een gedreven, dynamisch en succesvol team met een informele sfeer.
 • Een marktconform salaris, laptop, mobiele telefoon en de nodige trainingen/opleidingen/coaching om succesvol te zijn.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

OVER BIEZE FOOD SOLUTIONS B.V.

Bieze Food Solutions is een van de ondernemingen van de Bieze Food Group die foodoplossingen levert voor retail, industrie en foodservice. Haar merken Bieze, Lisimo, NevenFood en Maître Cuisine zijn allemaal afgestemd op een specifieke doelgroep, van de consument in de supermarkt tot professionele gebruikers. Daarnaast bieden we onze klanten een breed scala aan private labels, deels gesourced binnen de groep, deels bij erkende partners. Bieze Food Solutions heeft een platte structuur en een no-nonsense sfeer. De medewerkers werken met hart voor de zaak en kijken graag met een open vizier naar vernieuwing en verandering. Wij geloven dat eten verbindt en dat samenwerken ons verder brengt. Door van elkaar te leren kunnen we groeien en excelleren we in waar we goed in zijn: "het bieden van de juiste oplossingen in food. Van concept tot product en alle service die daarbij hoort".

Lees meer over Bieze Food Solutions Specialist in koelverse producten - Bieze Foodsolutions - Bieze Food SolutionsFunctievereisten

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

 • Trade -, shopper - of category development ervaring, bij voorkeur in FMCG en/of in retail.
 • Kennis van en ervaring met marktdata tools (zoals IRI/Nielsen, GFK) en marktonderzoek.
 • Ervaren in het bedenken en uitvoeren van shopper en retail activatie.
 • Ervaring met het identificeren van kansen en dit door vertalen naar strategie, NPD, retail en vermarkten en activeren van een product of concept.
 • HBO/WO werk en denkniveau.
 • Positieve, leergierige en proactieve instelling met commercieel/ondernemers mentaliteit
 • Passie voor food, retail en shoppers.
 • Analytisch vermogen en strategisch, data-gedreven inzicht.
 • Flexibel, zelfstarter en teamplayer.
 • Je rapporteert in deze functie aan de Manager Merken & Marketing.

MEER INFORMATIE OF DIRECT SOLLICITEREN?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Marko Arends (Manager Merken & Marketing) via +31 (0)628759804. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.