Category & Trade Marketeer

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Category & Trade Marketeer die met de juiste argumenten en activiteiten meebouwt aan het succes van onze focuscategorieën (merk en private label) van Bieze Food Solutions (BFS) in Nederland. 

WAT GA JE DOEN ALS ONZE CATEGORY & TRADE MARKETEER?

Als Category & Trade Marketeer op de Marketing afdeling, ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van category insights, marktdata en shopper inzichten en vertaal je deze door naar de juiste handelsargumentatie richting retail en food service. Dit om onze zichtbaarheid en doorstroming van de categorieën waarin we actief zijn te optimaliseren. Je werkt nauw samen met de collega's van sales, brand- en assortimentsmanagement. Je bent daarbij verantwoordelijk voor shopper-, consumenten- en marktonderzoek, waarmee jij uiteindelijk het verhaal bouwt. Je gaat met nieuwe inzichten toegevoegde waarde creëren voor de categorie, wat leidt tot concrete oplossingen en resultaat voor BFS.


In deze positie werk je vanuit category teams zowel vanuit analytisch, strategisch en tactisch oogpunt aan het category plan en support je in de jaarplannen en accountgesprekken. Je draagt hiermee direct bij aan ons doel om een relevante partner te zijn die met onze merken, producten en activaties actief bijdraagt aan categoriegroei bij onze klanten. Je werkt proactief aan een activatie strategie en vertaalt je product – en marketing ideeën door naar een goed onderbouwde in een aantrekkelijke presentatie gegoten trade story. Een belangrijk onderdeel van je functie is het werken naar een optimale promotie en (instore) activatie van onze merken en producten in de verschillende categorieën waarin we actief zijn. Natuurlijk ben jij ook degene die samen met het commerciële team verantwoordelijk is voor de juiste uitrol van een promotie en activatie, succes op zowel de winkelvloer als binnen het food service kanaal. 


Intern ben je verantwoordelijk voor het data dashboard, waarbij de organisatie blind vertrouwt op de resultaten en ontwikkelingen. Uiteraard voorzie je deze data van relevante conclusies en doe je aanbevelingen over hoe onze performance nog beter op de ontwikkelingen aan kan sluiten. Ook zie je het als een mooie uitdaging om interne vraagstukken en kansen vanuit onze groep en daarbuiten te analyseren op potentie, haalbaarheid en relevantie en hierin actief te adviseren om de juiste keuzes te maken voor de organisatie. Zo ben jij uiteindelijk degene die alles verzamelt en behapbaar maakt om zo de organisatie te helpen om de juiste beslissingen te nemen en zo succesvol onze categoriepositie uit te breiden.

WAT MAG JIJ VAN ONS VERWACHTEN?

 • Een category & trade marketeer rol waar jij samen met het commerciële team het verschil maakt.
 • Werken met mooie merken en private labels in een ondernemende organisatie die snel schakelt.
 • Een mooie uitdagende rol waarin je werkt aan instore zichtbaarheid en doorstroming van de merken van BFS vanuit een shopper marketing aanpak.
 • Werken binnen een gedreven, dynamisch en succesvol team met een informele sfeer.
 • Een marktconform salaris, laptop, mobiele telefoon en de nodige trainingen/opleidingen/coaching om succesvol te zijn.
 • Iedere dag gratis vers fruit.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan bedrijfsfitness.
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.
 • En bovendien werken op een prachtige nieuwe locatie.

OVER BIEZE FOOD SOLUTIONS B.V.

Bieze Food Solutions is een van de ondernemingen van de Bieze Food Group die foodoplossingen levert voor retail, industrie en foodservice. Haar merken Bieze, Lisimo, NevenFood en Maître Cuisine zijn allemaal afgestemd op een specifieke doelgroep, van de consument in de supermarkt tot professionele gebruikers. Daarnaast bieden we onze klanten een breed scala aan private labels, deels gesourced binnen de groep, deels bij erkende partners. Bieze Food Solutions heeft een platte structuur en een no-nonsense sfeer. De medewerkers werken met hart voor de zaak en kijken graag met een open vizier naar vernieuwing en verandering. Wij geloven dat eten verbindt en dat samenwerken ons verder brengt. Door van elkaar te leren kunnen we groeien en excelleren we in waar we goed in zijn: "het bieden van de juiste oplossingen in food. Van concept tot product en alle service die daarbij hoort".

Lees meer over Bieze Food Solutions Specialist in koelverse producten - Bieze Foodsolutions - Bieze Food SolutionsFunctievereisten

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

 • HBO/WO werk en denkniveau.
 • Trade -, shopper - of category development ervaring in FMCG en bij voorkeur ook in het foodservice kanaal.
 • Kennis van en ervaring met marktdata tools (zoals IRI-Circana/Nielsen, Foodstep, GFK) en marktonderzoek.
 • Affiniteit met het maken van presentaties en trade story’s in Powerpoint en/of Presi; ervaring is een pré.
 • Ervaren in het bedenken en uitvoeren van shopper en kanaal activaties.
 • Ervaring met het identificeren van kansen en dit door vertalen naar strategie, NPD, vermarkten en activeren van een product of concept.
 • Ervaring in communicatie met externe- en interne stakeholders.
 • Analytisch vermogen en strategisch, data-gedreven inzicht.
 • Positieve, leergierige en proactieve instelling.
 • Passie voor food.
 • Flexibel, zelfstarter en teamplayer.

MEER INFORMATIE OF DIRECT SOLLICITEREN?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Robert Spaans (Senior Category & Trade Marketeer ) via +31 (0)6 25418197. Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.