Assortimentsmanager

Functieomschrijving

Ben jij thuis in de foodretail of foodservice? Werk je graag in een dynamische omgeving en zoek je een veelzijdige en afwisselende baan met veel ruimte voor eigen initiatief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als onze Assortimentsmanager?

Als onze Assortimentsmanager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van een assortimentsgroep en zoek je naar de beste prijs-kwaliteitinvulling. Daarbij kom je proactief met eigen voorstellen voor een product of concept waarmee we de klant kunnen verrassen. Je bent werkzaam op de afdeling Buying & Business Development (B&BD) en werkt intern nauw samen met de afdelingen Sales, Warehousing, Business Analyse en je collega’s van het Team B&BD. Extern heb je veel contact met leveranciers en klanten. Je rapporteert aan de Manager B&BD.

Samen met de Manager B&BD bepaal je in een jaarplan de strategie en doelstellingen voor jouw assortimentsgroep. Door de (interne) klant een optimaal samengestelde assortimentsgroep aan te bieden, help je om zijn en onze business verder te ontwikkelen qua omzet, rendement en onderscheidend vermogen. Je bewaakt het plan, stuurt het bij en past het waar nodig aan om zo de beste omzet, marge en toegevoegde waarde te behalen. Hierbij ontwikkel je expertise in jouw assortimentsgroep en de bijbehorende keten, van grondstof tot verkooppunt. Je bent doorlopend op zoek naar alternatieve bronnen voor het bestaande assortiment en zorgt continu voor een relevante en vernieuwende samenstelling van jouw assortimentsgroep. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de vlekkeloze introductie van een nieuw product of concept, van presentatie en verkoopadvies tot de logistieke inrichting.

Daarnaast bewaak je de kosten en de kwaliteit van afspraken en relaties met leveranciers. Hiervoor maak je (verbeterde) afspraken en werf je nieuwe leveranciers. Je overziet alle schakels in de keten en komt met verbetervoorstellen voor ketenefficiency.

Wat mag jij van ons verwachten?

  • Een uitdagende baan bij een no-nonsense familiebedrijf dat houdt van aanpakken.
  • Samenwerken met een team van enthousiaste collega’s in een prettige en open werksfeer.
  • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over Bieze Food Solutions

Bieze Food Solutions B.V., een zelfstandig opererende werkmaatschappij binnen Bieze Food Group, is specialist op het gebied van de productontwikkeling, marketing en verkoop van kwalitatief hoogwaardige (koel)verse gemaksproducten binnen Nederland. Bieze Food Group staat bekend als een dynamisch en informeel familiebedrijf met een platte organisatiestructuur. Bieze Food Group heeft ongeveer vijfhonderd medewerkers in dienst, verdeeld over diverse vestigingen in Nederland en België.

Functievereisten

Wat verwachten we van jou als onze Assortimentsmanager?

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding gericht op commercie, retail of food.
  • Je hebt enkele jaren relevante ervaring in de foodretail, de foodservice of een vergelijkbare rol aan fabrikantenzijde of retail. Daarbij heb je ervaring of op zijn minst affiniteit met A-merken in de voedingsbranche.
  • Je hebt kennis van Microsoft Office.
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend, kennis van Duits en/of Frans is een pre.
  • Je bent analytisch en cijfermatig sterk.
  • Mensen kennen jou als een resultaatgerichte, proactieve collega met overtuigingskracht en goede onderhandelingsvaardigheden, die ook in een dynamische werkomgeving altijd het overzicht heeft.

Meer informatie of direct solliciteren?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Peter Veerman Manager Buying & Business Development (via +31655500490). Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd, maar ken je dé persoon voor deze baan? Deel dan de vacature!